středa 13. února 2013

Intermezzo

Jakmile přijdu někam, kde voní éterické oleje, přichází na mě pocit "tady si sednu a dám si kafe". Je mi hned příjemně, teplo a útulno. Doma už mám slušnou zásobičku a podle nálady je používám do aromalampy především v zimě. Léto je jiná kapitola - to už pouštím do bytu vůně z venku.

Některé oleje vykazují i antivirální účinky. A tam, kde se vyskytuje neustále větší než malé množství dětí, se opravdu osvědčí. Doma mám od Karla Hadka VIROSAN a ATEMOL.

Použití Virosanu je celkem jednoduché. Pár kapek nakapaných do aromalampy napomůže viry nejen zachytit, ale éterické oleje je pomáhají i likvidovat. Tedy prevence po celou zimu.
Atemol je směs olejů, která je vhodná při kašli. Ulehčuje dýchání, utišuje křeče hladkého svalstva a má protizánětlivé účinky.Složení tvoří výběr toho nejlepšího - mateřídouška, máta peprná, badyán a další. Osvědčil se mi nejen do aromalampy, ale i pár kapek do kapesníku na noc k blízkosti hlavy.






Vánoční kaktus usoudil, že Vánoce nastávají právě teď a začal kvést. Nic proti přírodě. Ta má vždycky pravdu.




...zimní spánek







..z balkonu




 

3 komentáře:

  1. Ahoj Luci, díky za tip! Teď používáme zvlhčovač vzduchu téměř nepřetržitě. Já do něj kapu po dvou kapkách olejíčku od justu:
    http://www.justnahrin.cz/produkty/perla-just/

    Jen cena nic moc, ale je to kvalitka. Když byl Daník menší a báli jsme se přenosu virů z jednoho na druhého, osvědčil se nám Eucasol: http://www.zbozi-kosmetika.cz/JUST-Eucasol-50-ml-desinfekcni-sprej-g7817.html

    Ten tak krásně voní... :) Uzdravte se!
    My teď jdem s D. na kontrolu, ještě bere ATB.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, díky! My máme taky Eucasol, je super. A ještě od Justu tymiánovou mast - na čelo, hrudník nebo pod nos. Taky paráda. Tak snad budem brzy fit a vy taky:)

      Vymazat
  2. Jojo, ta je taky supr, ještě jí máme trošku. Budeme muset rozšířit zásoby. :) Díky! Už jsme v teple, bude líp. Pa

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...