neděle 20. října 2013

Dýňový příspěvek

Před pár lety jsem dýni skoro nepoužila. Když jsem byla malá, z dýně jsme nevařili (nebo jsem ji nejedla - už si to nepamatuju:-) Teď jsem si ji celkem oblíbila. Nejvíc samozřejmě polévku. Na dotaz sousedky, jak nám polévka podle jejího receptu chutnala, jsem přes plot s úsměvem pronesla: "Je výýýborná! Už ji jím sama třetí den." Takže asi tak. Holky dýňový nejsou.

Co mě taky uchvátilo, byl Dýňový cheesecake. Návštěva přišla a donesla si (nám) dortík. A já ho za dva týdny musela zkusit taky. Je žrací!





Látkové dýně jsem šila před dvěma lety podle Jíti postupu. Je to celkem jednoduché a tak se může snadno stát, že jich budete mít víc, než potřebujete:) Stopku jsem příští sezónu nahradila opravdovou z dýně a přilepila tavnou pistolí.




7 komentářů:

  1. Luci, ten cheescake budu muset vyzkoušet, vypadá nádherně ..... děkuju za postup na výrobu dýněk, už ho mám uložený .... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju dýňovou polívku, cheesecake z ní udělám asi už dneska večer a nejlepší je, že letos můžu dělat z domácích ... pěkně se nám urodilo :)

    OdpovědětVymazat
  3. My dneska díky dýňovému bubáku skončili na chirurgii. Ale už svítí:).
    Díky za tip na dortík. Určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...