pondělí 9. prosince 2019

Druhá adventní

Druhá adventní neděle v poklidném módu. Trochu jsme pekly - miluju vůni koření Spekulatius. Tato směs je původně z Belgie a Holandska, kde se nazývá Speculaas a cukroví se tu peče celoročně. Zdomácnělo i v Německu jako typické vánoční cukroví.  Základem je kardamom, skořice a hřebíček, v této směsi od Antonína je ještě muškátový ořech, anýz, zázvor, nové koření a bílý pepř.

Taky jsem malinko šoupala nábytkem, hrála na kytaru, dodělala výzdobu - ten nás adventní věnec je prostě nádhernej!! A ještě jsme stihly palačinky, na kterých výborně vypadá i chutná moučkový erythritol.





1 komentář:

Pověste ho vejš!

Možná si ještě pamatujete, jak jsem v květnu zútulňovala kuchyň . Uběhlo půl roku a na řadu přišla ložnice a předsíň. Využila jsem opět nabí...