čtvrtek 2. července 2015

Červeně

Pár chvil z chalupy a Betynčiny narozeniny.
Betka si tentokrát přála dort s jahodami. Udělala jsem klasický cheesecake - horní vrstvu tvoří rozmixované jahody s trochou cukru a kousky jahod. Na ozdobu jsem použila levanduli a okvětní plátky růže. Byl moc dobrý, jen jeden takový poznatek mám - daleko lépe se krájel a držel pohromadě až den po oslavě. Jedna noc na odležení nestačila.

Druhý den jsem komplet natřela celý venkovní nábytek, rozprostřela nový ubrus, a když jsem si konečně sedla, přišel do té pohody soused, který vedle postřikoval brambory: "Tak tady by Troška mohl točit pohádku." usmál se, ohodnotil pokroky rekonstrukce chalupy, a šel si po svých. :)








4 komentáře:

  1. To je červenec, jak má být... Je u vás krásně.

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujala mě ještě ta zmínka o "focení" celých slov do hlavy v předminulém příspěvku. Františka se naučila louskat slova sama - do školy půjde po prázdninách. Nehláskuje, čte po písmenkách a pak rovnou řekne celé slovo. Moc do toho nezasahuju, ale jak ji to čtení baví, tak si říkám, jestli přeci jen něco trochu nepošťouchnout? Máš nějaký tip? Nebo ji mám spíš prostě nechat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, je to genetická metoda čtení. Někomu vyhovuje víc, někdo začne lépe číst slabikováním. Pokud to Františku zajímá, určitě můžeš polepit byt. A nebo zkuste "marťanskou řeč", kdy řekneš slovo po písmenkách a ona se ho pokusí dát dohromady a naopak, ona rozloží slovo tobě (např. k-o-l-o-t-o-č). Anežku to baví, když někam cestujeme autem nebo jdeme na výlet. :)

      Vymazat
    2. Lucko, díky. "Marťanskou řeč" už nějakou dobu praktikujeme, Františku to baví. Teď začala sama i psát... :-)

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...