pondělí 8. srpna 2016

Slackline

Pořídili jsme si na zahradu novou zábavu. Slackline mě ohromila loni na festivalu Živá ulice. Samozřejmě jsem se na ní neudržela ani dvě vteřiny. Any a Bety to bavilo a pořád to zkoušely znovu a znovu. Přečetla jsem si tedy o tomhle novém sportu několik článků a vybrala jednu z mnoha nabízených.

Ukotvení je celkem rychlé, dá se snadno sbalit a kamkoliv vzít s sebou. Potřebujete jen dva stabilní body, kam ji uchytíte. Baví mě Anežčina houževnatost, s jakou to pořád dokola zkouší. Já zatím trénuju rovnováhu na jedné noze. Stabilizační cviky mě baví, ale zatím moc nezvládám. :-)) Zaujalo mě cvičení z intuitivní pedagogiky s Pärem Ahlbomem, kdy jsme běhali po řadě za sebou stojících židlí, skákali ze židle, která stála na stole a nesměla se při seskoku ani pohnout, nebo jsme balancovali na dvou do sebe zasazených židlích, které stály na přehnuté matraci. Tak mám co trénovat.

"Dokud nenajdete stabilitu v sobě, nenajdete ji ani v životě." 

Pär Ahlbom







2 komentáře:

  1. Taky mě to moc láká, ale jsem srab, bojím se pádu a že si natluču :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dej si jí nejprve nízko. Padám každých 5 vteřin. :))

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...