pátek 8. ledna 2016

Ypsilonie

O Ypsilonii jsem se dozvěděla loni na Hithitu. Dvě nadšenkyně, Bára a Bára, tuto hru vymyslely a potřebovaly získat prostřednictvím široké veřejnosti potřebnou částku k její realizaci. Nápad mě oslovil a ihned jsem jim nějakou sumu zaslala. Odměnou mi byl jeden kus této skvělé hry, kterou dostaly děti z Koventinky pod stromeček. 

Překvapila mě velmi mile. Nejen, že je krásně a nápaditě ilustrovaná, ale hlavně nabízí 4 varianty her, které děti nenudí. Problémem některých her je jejich přílišná jednoduchost (hoď kostkou, postup vpřed, přečti kartu). V Ypsilonii ti pomáhají různí pomocníci (např. sýkorka, výr nebo sýček) a nosíš dary podle potřeby (např. bylinky dobromysl, pelyněk, zlatobýl). Nejdelší varianta se hraje se všemi deskami najednou a hráči hrají ve dvojicích (určitá forma spolupráce není nikdy na škodu). Cestou tě můžou potkat různá nebezpečí, ale hlavně se ti udějí příběhy, které jsou velmi vtipné a děti tak nadšené. A díky tomu už i předškoláci vědí, že lyže jsou vždycky s tvrdým. :)






Hráli jsme i na horách s našimi kamarády.

1 komentář:

  1. Tak ta je super! Je mi jasné, v jakém znamení budou příští Vánoce ;-) Díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...