čtvrtek 7. ledna 2016

Cesta

Tak jsem si pomalu s prvním lednovým týdnem shrnula, v čem pro mě byl loňský rok prospěšný. Co se změnilo, co jsem začala. Není toho málo.

Jsem ráda za lidi, kteří mě inspirují a moc jim děkuju!


  • Začala jsem běhat. V únoru. Bylo sluníčko a mráz. Díky Pačmí!
  • Koupila jsem si dvoje barefooty a v létě prošla celou dovolenou bosá. Inspirovala mě Eva a Dan.
  • V létě jsem začala s pravidelnými lekcemi Kundalini jógy u Sabči. Lépe se mi dýchá, učím se vědomě odpočívat a přítomně žít. Díky Evě a Rádě, které mě "dotáhly" na zkušební lekci.
  • Celý rok jsem si užívala Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury. Navštívila jsem nespočet výstav, koncertů, workshopů a dalších kulturních akcí nejen sama nebo s kamarády, ale hlavně s Any a Bety. Jsem pyšná na to, že je kultura baví, samy akce vyhledávaly a ptaly se na další.
  • Přestala jsem si sladit kávu. Kávu miluju, hlavně v příjemné kavárně. Ještě před dvěma roky se dvěma cukry a mlékem. Před dvěma roky jsem si do kávy přestala dávat mléko. Díky Petrovi, který přišel domů s tímto článkem. Letos jsem omezila slazení na jeden cukr a ke konci roku jsem si vychutnávala silnou hořkou kávu bez cukru.
  • Přestala jsem jíst cukr úplně. Moje závislost na cukru byla fakt velká. Někdy jsem byla schopná celý den jíst jen sladká jídla. Postupně jsem omezovala, až úplně vysadila. Když mám chuť na sladké, jím mandle a ovoce.
  • Přestala jsem jíst pečivo. 
  • Začala jsem se léčit autopatií podle Jiřího Čehovského. Za první "nakopnutí" děkuju Jitce. 
  • Mám své tři první Pizzetky - sukýnky na podporu ženskosti. Nosí je Dáďa, která mě seznámila s Míšou, jejich autorkou.
  • Poprvé jsem veřejně vystupovala, abych blíže představila principy Koventinky.
  • Rozšiřuju si své hudební obzory a už pro mě není problém jít sama na koncert.
foto: Petr


Buďte změnou, kterou chcete ve světě vidět.
Máhatmá Gándhí

6 komentářů:

  1. To je sranda. Spoustu věcí jsem letos absolvovala taky (běh, cukr atd.). Jen s autopatkou a hlavně homeo jsem po 15 letech skončila. Všimla jsem si za ten rok jak Ti to hrozně sluší a jak z Tebe ženskost přímo sálá. Ať se daří! P.S. Krásná fotka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda díky!! A že máme něco společné? Čeče, se nedivím ;-) Napiš mi prosím do zprávy, co ta autopatie. Ju?

      Vymazat
  2. Smekám. Hlavně za ten cukr a pečivo. Já omezuji postupně a jde to ztěžka a pomalu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, děkuju. Chce to asi ten správný čas. Před tím jsem měla už hodně pokusů. Ale tělo si řeklo jinak.

      Vymazat
  3. Luci, čím nahrazujete pečivo? A nejíte pečivo, nebo lepek? Ráda bych se taky vydala tímto směrem, ale vůbec si to zatím bez pečiva nedokážu představit. A rodina jí normálně? Díky :-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, ráno snídám kaše (jáhlovou, pohankovou, špaldovou) a ovocem nebo semínky, nebo čerstvé ovoce, nebo ovocné smoothie, večer buď nějakou rychlovku (quinou, kuskus, rýži, vše se zeleninou). Nebo si udělám nějakou domácí pomazánku a k tomu žitné plátky nebo jsem dostala recept na tento semínkový chléb: http://www.kitchenstory.cz/bezlepkovy-chleba-s-orechy-a-seminky/
      Rodina jí zdravě, ale nevyhýbá se cukru ani pečivu.

      Zuzko, můžete třeba zkusit začít snídat jinak. Držím palce!

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...