středa 10. září 2014

Moje radosti

http://www.koventinka.cz/druhy-tyden/






Koventinka - jak ji vidí děti


5 komentářů:

  1. Pěkně zaznamenány běžné radosti a starosti. ......

    OdpovědětVymazat
  2. Lucie, ahoj a dobrý den.
    Moc ráda k Tobě nakukuji a nejraději na realitu zapomínám při fotkách ze zahrady! Vaše chaloupka, zahrada. cácorky, je to moc fajn a moc Ti to přeji:-)
    A co mě kdysi "dostalo", když jsem na jedné fotce viděla, jak máš za pohovkou obrovskou větev.
    To mám totiž také, krásnou velkou větev u staré truhly, to je moje láska.
    Proč drahé kýčovité dekorce, když vyběhnu ven a přinesu si něco, co je krásné přírodní a zadarmo:-)
    Ale proč píšu - nehodily by se vám do školy starší dětské knížky?
    Kuře Cupity, Broučkové, různé básničky....jsou to mé oblíbené, ale syn vyrostl, kamarádkám děti také a co tak smutně pozoruji, tak ty "novější" maminky to tu odmítají a rovnou jedou na tablety dvd atd...Kdyby se vám hodily pro děti jen tak na čtení nebo jako odměny do soutěží, ráda věnuji.
    Klidně sepíšu seznam.
    Múžu to poslat poštou nebo při výletu do Plzně předám.
    Hezký den, Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdo, moc děkuju!
      V obýváku máme mladou břízku, která ležela v lese. Nejspíš ji vyřezávali a nechali tam. Už ji máme asi 6 let:)
      Jinak moc děkuju za nabídku, kterou určitě ráda přijímám! Knížek není nikdy dost, alespoň budou mít děti co číst, prohlížet a hlavně z čeho vybírat. Rozhodně na to nepospíchám, takže pokud budeš mít někdy cestu do Plzně, ráda se s Tebou setkám:) Dej vědět a hezké dny přeju...

      Vymazat
    2. Mám trochu dilema v tom, že chci něco napsat, ale jak to napíšu, jako by byly obavy, že si o Tvou radost říkám. Ale z Tvých příspěvků nějak cítím, že jsi člověk, co se umí radovat upřímně.
      Co mi dobíjí baterky, z čeho se třeba x dní culím jako zamilovaná 15ka:-)), je to, když někomu udělám radost a tu radost na tom člověku vidím.
      To se nedá vyrovnat penězům, když někde na burze něco prodám. Ale ta radost, když slyším, že jsem měla nejhezčí vyrobené cenovky s vtipnými poznámkami (viz zvukové hračky, kde jsem psala, že jsou radostí pro děti ale náporem na uši rodičů...). Já prostě potřebuju odezvu, reakci.
      Že se někdo zaraduje, to je prostě VAAAAAUUUUUUUUU:-))
      Mám syna, Kubíka, bude mu na jaře 12let, je asperger (takové "menší" zlo od autismu) a naštěstí už se to v emocích zlepšilo. Ale když byl menší a nechtěl objímat, nedával najevo radost....tak právě i jen radost od "cizích" mi dělala dobře. Jako zázvor při rýmě:-))
      Luci, moc se mi líbí, co vymýšlíš pro své holčičky, to je paráda.
      Vidím opak na neteři, nechci ségře nic vyčítat, měla barák zahradu špatné manželství, holky nechávala si hrát po svém, ale zvlášť na mladší Kristýnce vidím, že jak nemá pc tablet Fb atd, je to znuděná protivná holka - omlouvám se za upřímnost, ale je to tak.
      A při tom si pamatuji, když někdy spala u mě a něco jsme malovali vyráběli, jak se jí to i líbilo...a znám maminky s více dětmi a věnujou se jim.
      Ty jsi úžasná maminka. Jasně, každá jsme jen člověk, nejsme roboti na 100%ní výkon, nervy a emoce pracují u každé, ale stejně Tě obdivuju:-))
      Držím palce, ať jsou princezny zdravé a máte se spolu hezky!
      Magda

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...