pátek 28. června 2013

Dárek na rozloučenou

Anežka trvala na tom, že paní učitelky potřebujou naše náušnice. Vyzjistila, jaké barvy by se jim líbily. Vzpomněla jsem si na papírové krabičky, které nám v dětství dělala mamča. Ideální na takové malé hand-made dárečky. A chcete-li být originální, nechte obdarovaného dlouho rozbalovat:))










Papírová krabička

Chcete-li zabalit konkrétní věc, obkreslete čtverec, do kterého se předmět vejde. Pak změřte jeho úhlopříčku, vynásobte 2x a dostanete délku strany čtverce, ze kterého budete skládat.

1. Čtverec papíru se přeloží na poloviny úhlopříčně v obou směrech. Rozložíme a všechny čtyři rohy přehneme do středu (viz. 2)
3. Opět rozložíme. Všechny rohy opět přehneme do středu k nově vzniklé protilehlé linii. A rozložíme.
4. Na závěr překládání ještě přeložíme rohy o kousíček, opět ke středové linii. Vznikne nám pravidelná čtvercová síť. Prostřední 4 čtverce jsou vlastně dno krabičky.
5. Provedeme 4 nástřihy (dva a dva proti sobě). Uprostřed musí zůstat 4 čtverce jako dno.
6. Krabičku otočíme, aby zástřihy byly vodorovně. Dva protilehlé rohy přehneme podle ohybů do středu. Nenarovnáváme, necháme přehnuté.
7.Ohneme ještě jednou směrem do středu. Vzniknou nám tak strany krabičky.
8. Zbylé rohy krabičky ohneme kolem těchto částí dovnitř (z obou stran) a přes ně přendáme zbytek krabičky. Uhladíme, můžeme malinko slepit lepidlem.




6 komentářů:

  1. Tento spôsob balenia ma vždy zachránil,a teraz keď vidím aká som mohla byť nápaditejšia tak ma to aj mrzí, nenapadli ma ani washi ani farebný papier.. bola som trápne kancelárska biela, ale tak čo aspoň som neniesla darčeky v mikroténovom vrecku :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je prima nápad, a pěkný:-))

    OdpovědětVymazat
  3. jů, tak k tomuhle návodu se ráda vrátím, až budu potřebovat něco zabalit .. pořád se to chci naučit ale teď už to nesmím odkládat ! :-)
    a naušničky krásné ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky:) A až se to naučíš, krabičky budeš frkat do minuty:)

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...