čtvrtek 16. března 2017

Mezi horami

Stojím na terase a čistím si zuby v koupelně. Umyvadlo je totiž umístěno na venkovní zdi. Pečlivě si prohlížím místo, kde jsem se na dnešní noc ocitla. Za mnou svítí nápis "Warmly welcome to Hotel Panorama" a teploměr ukazuje 4 stupně.

Stojím tam sama v tichu, za mnou rododendronový les, celý růžový a voňavý, a přede mnou někde ve tmě, tak blízko, masiv Annapurny. Myslím na všechny, kteří tam někde teď spí. Kouknu na nebe, které je plné hvězd. Je mi nádherně, ale zároveň se klepu zimou, únavou a po několika dnech chůze už cítím lýtka.

Pomalu se ukládám ke spánku do dřevěného pokojíku, který je velký tak akorát na dvě postele a úzkou uličku. Lezu do spacáku v pěti vrstvách oblečení a ještě se pro jistotu přikrývám místní dekou, která je součástí vybaveni hotelového pokoje. Asi ji dlouho nikdo nepral. Usínám a cítím, jak studený vzduch profukuje skrz škvíry mezi prkny.












3 komentáře:

  1. Něco tak nádherného...! Obdiv. Vám.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky, úžasné zážitky. Díky.

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, to musela být nádhera.A asi dost náročné, že? a rododendronový les, paráda. díky za zprostředkování

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...