sobota 9. března 2013

Patchwork jinak

Čím více je venku teplo, tím více mám času. Na všechno. Můžu se procházet jak dlouho chci, nechat Betku sbírat kamínky nebo sebou mrsknout vzteky na zem. V klidu ji seberu a jede se dál. Už mi není taková zima a můžu se kochat, třeba historickými domy nad hlavou. V zimě jsem jen neustále zavrtaná do bundy až po nos a koukám do země. Teď se všechno najednou otevírá, méně se hrbím a intenzivněji vnímám vůně.

Za tři týdny už jsou Velikonoce. Letos brzičko. Začínám pomalu zdobit byt a dům, abych si dostatečně vychutnala velikonoční nádech. Velikonoce totiž oslavíme na Šumávce.

Pro nešvadleny mám tip na velikonoční vejce trochu jinak. Potřebujete polystyrénová vajíčka (už si s tím polystyrénem připadám trochu jako blázen, ale je u nás teď hodně oblíbený:), zbytky látek a odlamovací nožík. Teď už jen do polystyrénu naříznete asi 0,5 cm hluboký "vzorek", který chcete mít na vajíčku, vystřihnete z látek dané tvary (trochu větší) a nožíkem zastrkáte okraje po celém obvodu do zářezů. Jde to snadno a rychle..
































Můžete zkusit i něco jiného (pokojíček 2011):














2 komentáře:

  1. Luci, nádhera .... taky se na ty látkové s polystyrénových vajíček letos chystám ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. paráda, koule skvělá:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...