úterý 5. března 2013

Logik

Loni na Vánoce jsem dostala od našich mimo jiné dárek v krabici obdélníkového tvaru. "Hádej, co to je.." povídá mamča. Zatřásla jsem s balíkem a ozval se rachot plastu. Krabice byla plná čehosi malého. Podle zvuku toho tam byla spousta. "Logik!!!"
Protože co jiného by mohlo vydávat takový zvuk, než oblíbená hra mého dětství. 

Tak Logik to opravdu nebyl. Byla to plastová kazeta plná cívek a špulek na šití. Ale taky dobrý:)







A jak jsem tak koukala na Any a Bety, jak si hrajou se špendlíky a zapichují je do polystyrenové krajiny, a všechno se mi zase vrátilo. Vytvořila jsem jim dětský Logik "na vostro". Žádné kloboučky do dírek, ale hezky špendlíky do polystyrenu.

Pravidla zůstávají skoro stejná. Hru hrají dva hráči, z nichž první sestaví tajnou kombinaci tří zvířátek v řadě (Logik originál tvoří 5 kolíčků) a druhý se ji snaží uhodnout. Po každém pokusu se druhý hráč dozví, kolik zvířátek umístil dobře a kolik špatně (První hráč mu vedle jeho řady zapíchne párátka podle správnosti. Světlé za správně umístěné zvířátko, tmavé za špatně umístěné.).

Hezkou zábavu!




2 komentáře:

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...