středa 17. října 2018

Beze spěchu

Datum 16.10. jsem si v kalendáři vyhradila už před měsícem. Domluvily jsme se s Evčou, že pojedeme na jeden den na Šumavu. Ať je počasí jakékoliv. Samozřejmě, že jsem si tajně přála slunce, barvy a teplo. A povedlo se. 

Při plánování trasy jsme měly každá několik přání, které jsme propojily a vznikla tak nádherná celodenní cesta plná kopců, šumavských vesnic a samot, prošly jsme přes louky i lesy, sbíraly houby a kytky. Zvládly jsme se kochat, odpočívat, pozorovat krávy i prasata. Evča objevila sklizené pole brambor, kde zbylo obrovské množství paběrků. Nabraly jsme do báglu a dobrovolně jsme si ztížily zbytek cesty. :) Vtipná byla návštěva Smíšeného zboží, kdy jsme měly pocit, že jsme vlezly k někomu domů. V deset dopoledne sedělo v obchodě za stolem asi 10 lidí. Pili pivo a kafe a vesele se bavili. Vedle měla paní prodavačka jednoduchý regál a tam několik základních druhů zboží. Pravá vesnická maňana! A nevěřili byste, jak je ta Šumava v úterý prázdná. :)













1 komentář:

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...