sobota 8. října 2016

Podzimní chutě

Skoro každý den si peču zeleninu - nejen, že jí máme zásoby, ale přišla mi na ni velká chuť.


Pečená zelenina

Zeleninu podle chutě nakrájet na kostičky (cuketa, různé dýně, květák, červená řepa, cibule), nasypat do pekáčku, zakápnout olivovým olejem, osolit, opepřit, posypat tymiánem, bílým a černým sezamem. Přikrýt na chvilku alobalem a péct na 180 stupňů. Po odkrytí promíchat a dopéct, aby byla zelenina měkká. 

Dávám si ji samotnou, s žitným chlebem nebo s kuskusem.

Také jsem zkoušela celerové hranolky pečené v troubě, a přestože celer v polévce moc nemusím, pečený mi moc chutnal.

Mrkvové sušenky

300g mrkve
350g špaldové mouky
180g másla
2 lžičky prášku do pečiva
2-3 lžíce medu

Mrkev očistit a rozmixovat, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Z těsta dělám malé válečky, které zabalím do potravinové folie a nechám chvilku v lednici. Krájím na kolečka, která "rozmáčknu" vidličkou a potřu rostlinným mlékem.


V létě jsem dostala od Klárky ze školy krásný dárek - smůlu ze stromu. Teď na ni přišla řada do aromalampy.



Žádné komentáře:

Okomentovat