pátek 20. září 2013

Hlídačky s.r.o.

Slíbily jsme si, že od září to dotáhneme k dokonalosti. Jednu týdně hlídám já, jednou týdně ona. A ne nějakou ušmudlanou hodinu, dvě. Hezky celý den.  

Tak se nám to zatím daří. To se najednou člověku otevírají obzory:) A to důležité jsem sehnala.

Nejdřív jsem doma probrala olejíčky do aromalampy a zjistila stav. Dokoupila jsem Litsea cubebu, protože bez ní to nejde. Čistí vzduch, voní po citrusech a působí antidepresivně. Mám vyzkoušeno, že je příjemná skoro každému...
Pak mě taky zaujala Máta kadeřavá. Má sladší vůni než máta peprná, podporuje koncentraci, ale nedoporučuje se při užívání homeopatik a Bachových esencí. Ovoněla jsem si s ní hned celý byt a dostala ohromnou chuť na mátový čaj. S pampeliškovým medem. 
A pak přišel na řadu Dětský gripol. Je to alternativa Hádkova Virosanu, který mi už došel. Zima byla dlouhá:) Gripol je pediatrická směs proti chřipce - opět působí antivirálně - čistí vzduch.


Další osvědčená pomůcka - Dětský nosní olej (Karel Hadek). Používáme ho u holek od malička a je fakt výborný. Neobsahuje žádné syntetické ani minerální látky, jen mandlový rostlinný olej, třezalkový macerát, heřmánkový a levandulový éterický olej. Ty působí antimikrobiálně - zabraňují šíření choroboplodných zárodků. Vytváří tak na sliznici nosu příjemný film, který chrání před vysycháním a vlivy prostředí. Olej se může používat akutně, ale taky jako prevence.

Pro Dětský sirup jsem šla na doporučení. Prý to má být silnější koncentrát než Imunoglukan. Vyzkoušíme , uvidíme.



Neodolala jsem...Pro Any. Nosila bych je hned! A cena? 55 Kč



A něco málo zeleně do pokojíku. K Rýmovníku...









2 komentáře:

  1. Dobrý večer Lucie, můžu se zeptat, kde jste koupila ten Dětský gripol ? Vypadá to moc dobře, dá se sehnat přes internet ?
    Jinak - moc ráda čtu Váš blog ! Tolik pozitivní energie, je vidět, že se holčičkám opravdu na plno věnujete :)
    Mnoho pozdravů a příjemný podzim Tereza P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Terezo,
      nejdřív bych chtěla poděkovat za hezkou zprávu, protože i to mně dobíjí baterky:) Takže díky, jsem potěšena!
      Gripol jsem koupila v malém obchůdku, který očividně nemá ani webové stránky, natož e-shop.. Když ale vyhledáte Gripol na internetu, najdete spoustu odkazů od různých firem..Pak už to chce jen zkoušet nebo si načíst. Kvalita je opravdu různá. Já mám vyzkoušeno, že nejlepší je asi ten Virosan od Hádka (i když samozřejmě nejdražší:) Tak hezký provoněný podzim přeju... Lucka

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...