čtvrtek 14. února 2013

Le recyclage


Všechno schovávám - krabice z pošty, kartony z větších věcí jako je lednice, televize, odstříhávám knoflíky ze starých věcí a ty pak skládám, protože jednou se budou hodit.
A hodí. Ve sklepě to sice vypadá, jak na skládce, ale já postupně recykluju co se dá. Už i kamarádi mi nosí všechno možné od starých ponožek, knoflíků až po papírové tubusy. Ty mi Kadís přinesl s tím, že z toho určitě něco udělám. Udělala jsem knihovnu pro Betku. Vejde se za dveře a nepřekáží. Sama si knížky zastrkává a má přehled.

A 3 krabice stačily na výrobu domku. Postupně přibyla schránka a namalované zařízení uvnitř. Teď momentálně odpočívá na půdě a čeká na druhou mízu. Vrátíme ho až Betka vyroste z postýlky. Takhle se nám do pokoje nevejde.









Předloni jsem měla doma dvě velké tašky ponožek. Nosil mi je každý, kdo si vzpomněl. A díky tomu vznikla spousta ponožek s duší.







8 komentářů:

  1. Lucinko, knihovna i domeček jsou nádherné .... Betka se má, tak malá a už má chalupu i se schránkou ..... fotky ponožek s duší se mi nevím proč nezobrazují, to je škoda, protože jsou určitě parádní .... krásného Valentýna .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki,díky! Pokusila jsem se s tím něco udělat. Už jsou vidět?:)

      Vymazat
  2. Parádní recyklace, ta knihovna nemá chybu!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj lucie, objevila jsem te a uz si to tady ukladam!! ta knihovna i domek jsou uplne bozi! nevyfotila bys knihovnicku bliz? pripadne trosku rozpitvala postup, nebo aspon materialy? libi se mi, jak je povesena na jedinem hrebiku a zaroven pobere tolik literatury, to by se nam tady faaakt hodilo :) tubusy mam z kobercu :) taky schranuju kde co, jeste tak nabrat energii na tvoreni.. uz at je jaro!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:) Knihovna je jednoduchá. Nejprve řezákem vyřízneš nahoře do tubusů otvory podle toho, jak široké je chceš. Na krajích uděláš dírky např. nůžkama a protáhneš jimi svisle dva provázky (vlevo jeden, vpravo jeden). Pod posledním tubusem uděláš uzlík a vždy pod každým uděláš uzlík (záleží, jak daleko je chceš mít od sebe). Nahoře provázky svážeš. Potom jsem si sehnala dva dlouhé tlusté drátky, které se neohýbají a protáhla dírami jako provázek. To knihovnu vyztuží. Mezi tubusy jsem dráty i s provázkem omotala barevným filcem a na koncích zalepila lepidlem. Knihovna se mi někdy pod zátěží dole prohýbala. Vyřeší to malý hřebíček pod posledním tubusem, ke kterému knihovnu přivážeš. A nebo stačí krabice na hračky, která spodek podrží. Kdyby něco nešlo, jsem tu:)

      Vymazat
  4. .... jeee nasiii kocouri - black & white :D mirka

    OdpovědětVymazat
  5. Ten domcek je paradny :-) tento typ kniznic mam rada, tiez jednu mame :-)

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...