čtvrtek 1. srpna 2019

Dolomity

Letošní dovolená byla ve znamení výstupů. Fyzicky náročné, ale na druhou stranu ohromně relaxační a odpočinkové pro mou mysl. Když jde člověk půl dne nahoru a půl dne dolů, rozhodně nepřemýšlí o tom, co bylo, nebo co bude. Prostě jde - to je jeho jediná činnost.

Vyrazili jsme pod stan do dvou kempů, z nichž jeden patří rodině Blanky Milfaitové - rodačce ze Šumavy, která ohromila svět svými domácími marmeládami. Provozuje nádherný ekokemp v oblasti pod nejvyšší horou Dolomit - Marmoladou. Jak příznačné. :)  Kemp mohu jen doporučit - byl tichý,  nepřeplněný, auta stála mimo louku na parkovišti, kempem protéká potůček a nedaleko je krásně průzračná řeka. Obsluha baru byla taky česká, takže si člověk připadal jako doma. :)

Co se nám už několik let výrazně osvědčilo, jsou expediční jídla od Limana. Když byly holky menší, stačilo nám jedno balení pro celou rodinu. Vždycky jsme jen uvařili přílohu - rýži, těstoviny či brambory. Je to rychlá a chutná varianta toho, když se chcete dobře najíst, ale netrávit na dovolené čas vařením.






















3 komentáře:

  1. Luci, moc mě to zaujalo. Nemáš náhodou sepsaný rozpočet na takovou dovolenou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bych něco dala dohromady - napiš mi na sebe email. Nebo mi napiš na email lucie.salakova@seznam.cz Mávám do hájenky! :)

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...