sobota 29. dubna 2017

Vědomé nakupování

Jaká hudba hraje v obchodě a jaké jsou reklamní triky prodejců? Je možné najít potravinu bez cukru a přídatných látek? Jakou potravinu v přirozeném stavu vybereme? Najdeme tři vyloženě škodlivé výrobky? Aneb jak se dětem ve skupinách dařilo nakoupit s omezenou částkou peněz a ještě s předem danými úkoly. Zvládly to skvěle!








4 komentáře:

  1. Lucí, to je super výuka v praxi! Jak na vás nahlížely prodavačky? Já když přijdu se svými školnímu dětmi do obchodu, jsou nevrlé a hned je hlídají jak ostříži a těší se, až bude ta tlupa pryč. Ale mám jich asi daleko víc, možná to bude tím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, diky. :-) Máme tam 20 dětí, takže jsem měla lehkou obavu, jak to bude vypadat. Nakonec to vyšlo úplně krásně - dovnitř chodily po skupinkách po třech. Pouštěly jsme je v menších časových rozestupech, takže se stihly pěkně rozprostřít po obchodě. Před tím samozřejmě několikrát zopakováno, že chodíme jen ve skupince, pomalu a potichu.Prodavačky i nakupující reagovali skvěle, většinou se usmívali nebo zajímali, co děláme. Výjimkou byla paní vedoucí, která mi dala hodně jasně najevo, že jí vadí, že fotím. Snažila jsem se vysvětlit, že nefotím zboží za konkrétním účelem, ani zaměstnance. Ale bylo to komplikované. Šla jsem se zeptat ostrahy a ta ani nevěděla, že se nesmí fotit. Nikde jsme to společně nenašli. :-)

      Vymazat
    2. To mě nenapadlo, na skupinky, dobrý nápad. A pak se řiď pravidly, když sami ostražití je neznají, viď. Hodně eléáu do činnosti s dětmi, Lucí.

      Vymazat
  2. Dobrý den, dnes jsem náhodou objevila Váš blog a nestačím se divit, jakou šíři všeho možného jste stačila pojmout a "nakupit". Nestihla jsem prohlédnout mnoho, ale úplně mně uchvátil Váš kelímkový potravní řetězec. Vím, že je to už starý příspěvěk, pokud byste byla tak hodná a poslala mi mapky k vytištění, byla bych moc ráda. Jistě objevím i další poklady, vadilo by Vám, když bych se případně ozvala vícekrát?
    Každopádně Vám děkuji za kupy inspirace a doufám, že se můžu těšit na kelímkové žrouty.
    Petra Bártová
    bartova.petra@centrum.cz

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...