neděle 5. dubna 2015

Bílá sobota

...na chalupě. Prořezávání stromů nebere konce - je jich tam fakt hodně. Sela jsem ředkvičky, řepu a petrželku, sbírala kopřivy na čaj a nádivku a taky kořeny pampelišek. 
S Any a Bety jsme vyrazily k potoku. Loni touhle dobou už všechno kvetlo - sasanky, plicník i blatouchy. Letos ještě všude převládá hnědá barva.  Ta změna proběhne vždycky tak najednou, že úplně zapomenu, jak to vypadalo před tím.

Z ostříhaných větví jabloní jsem dodělala kruhový záhon na dýně, který jsem vyplnila větvemi. Příště ještě přidám listí, slámu a kompost. Sazeničky už mi za oknem začínají vykukovat. 






5 komentářů:

  1. Nádherně tam máte! těším se na další tipy na záhony:)my snad stihneme prořezat na podzim:)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná zahrádka! :-)
    Chtěla bych se zeptat: Dýně klíčíte na okně a pak je přesazujete do záhonu? Předpokládám, že až po "zmrzlých". :-) Mám letos nějaké semínka hokaido a vůbec nevím jak na to.

    lls-blogs.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, díky:) Zkoušela jsem semínka dávat do kelímků od jogurtů, nebo klíčit na vatě a vyšlo mi to skoro nastejno. Sazeničky mám v plánu přemístit až po "zmrzlých" - i když u nás na zahradě mrzne po ránu ještě hodně dlouho:) Tak ať se zadaří!

      Vymazat
    2. Děkuji za bleskovou odpověď. :-) Zkusím tedy něco do kelímku a něco nechám až přímo na záhon.

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...