sobota 19. července 2014

Den druhý

Posádka se ráno schází v krčmě. Kapitán vypráví příběh o starém námořníkovi, který mu před svou smrtí svěřil část mapy k pokladu. Zbylé části je třeba najít. A tak se celý den hledalo pět dílů mapy k pokladu.

V krčmě sedí starý námořník a zpívá píseň, kde se neustále opakuje indicie k 2. části mapy - lano. Námořníci běží do lodi a mezi lany je skutečně druhý díl. Zjišťují, že mapa není celá. Nápovědou pro další hledání je ostrov. Kapitán vypráví o ostrově Sirén, které okouzlují svým zpěvem námořníky a lákají je na mělčinu. Jestliže námořníci uslyší zpěv Sirén, musí si zacpat uši, ale stále při tom hledat mapu. Máme 3. díl.

Další nápovědou je Zátoka pirátů. Tady jsme to trochu přepískly a jen se v dálce mihl pirát, námořníci odmítli spolupracovat. Zastrašit ho tedy musel kapitán, námořníci našli v zátoce jen kus mapy. Potom už vyhlíželi Poseidóna. Po předchozí zkušenosti jsme ho představily jako hodného strážce moře.

Poseidón rozdal úkoly - skládání obrázků, lepení, omalovánky, tvoření chobotniček, lodiček. Přišel si to osobně zkontrolovat a předal další část mapy.

A máme ji celou!

A jdeme za pokladem. 


Poklad nalezen. Pozor, rozbalit až doma:)



Spokojení námořníci našli v pokladu všehochuť - bonbóny, pirátské peníze, plastové želvičky, kamínky, mušličky, tužky s lebkou, samolepky ryb i čokoládové zlaťáky.


5 komentářů:

  1. Lucko, moc a moc se mi to líbí. Jste skvělí. Lidka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Luci, to jsou nádherné prázdniny, malí námořníci budou mít krásné vzpominky, mějte pohodovou plavbu;-), Markéta

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že čtete Vlaštovky a Amazonky - tam je to námořničení celé!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko prostě úžasné......
    (mohu se pozeptat kde jste sehnala ty tríča?) Zdeňka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeňko, trika tu: http://www.trikanavodu.cz/

      A díky všem!

      Vymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...