čtvrtek 5. června 2014

Roční období

Konečně zase větší akce. Panenky mám hotové už asi 3 měsíce, ale čekala jsem na dřevěný základ. Petr ho udělal přesně podle mých představ a popisu - díky:)

A tak vznikl můj první hmatatelný přínos do Koventinky - kalendář s vílami, které symbolizují jednotlivé měsíce (inspirovala jsem se Waldorfem). Jednotlivá roční období jsou znázorněna barvami, a to vždy od světlého odstínu po tmavý. Jaro - zelená, léto - červená, podzim - fialová, zima - modrá. Jako takový "tahák" jsem panenkám postupně ztmavila vlasy od blonďaté přes zrzavou, hnědou do černa, postupně prošedivělou až šedivou, a nakonec úplně bílou - jak stárne rok. Uprostřed je vždy místo pro stávající měsíc. Součástí budou ještě dřevěné kostičky s jednotlivými dny v měsíci.

vládne červen







6 komentářů:

  1. Luci,jsi šikulka..je to moc krásné..Inka

    OdpovědětVymazat
  2. To je vážně nádhera! V dobrém závidím dětem z Konventinky :-)
    My máme doma waldorfem inspirovaný stolek ročních období, taky jsem tam dětem udělala víly, ale takhle promakaný didaktický systém nemáme :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, to je náááádhera !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasné..jste kouzelnice....možná že bych to i svedla, ale kde berete na vše čas nevím, klobouk dolů. Zdeňka

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...