sobota 24. května 2014

Balkon

Sirup ze smrkových výhonků

Výhonky omyjeme a necháme okapat. Plníme 5l láhev tak, že vložíme vrstvu výhonků (asi 5 cm), prosypeme třtinovým cukrem, položíme 2 kolečka citronu a opakujeme, dokud není lahev plná. Jemně přitlačíme. Lahev převážeme celofánem a postavíme na slunné místo. Necháme stát 2-3 týdny. Začne se tvořit hustá šťáva, kterou pak přes plátýnko přecedíme, slijeme do lahví a uložíme na chladné místo. Užíváme po lžičkách na kašel nebo k ochucení čaje.




2 komentáře:

  1. Luci, díky za recept..už tehdy, když jsi psala, že je sbíráš, mě to zajímalo, jak se to dělá..teď už to vím..Ještě se zeptám, jak to chutná?:o)..přeji krásný den..Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně barevný balkon, hned bych si tam dala čaj se sirupem ze smrkových výhonků:)

    Ylva

    OdpovědětVymazat